Janković zabrinut zbog plakata SNP Naši sa spiskovima

Izvor: Blic, 14.Jan.2013, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković zabrinut zbog plakata SNP "Naši" sa spiskovima

Zaštitnik građana Saša Janković izrazio je zabrinutost zbog lepljenja plakata kojima organizacija "Naši" optužuje niz nevladinih organizacija i pojedinaca za saradnju sa stranim obaveštajnim službama i pozvao pravosudne organe da razmotre njihovu sadržinu sa stanovišta svojih nadležnosti.

"S obzirom da su to tvrdnje o činjenju teških krivičnih dela, oni koji ih iznose treba da budu zvanično pozvani da ih pred nadležnim organima dokumentuju. Ili su srpski nevladini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << aktivisti i novinari zaista strani špijuni i treba im suditi, ili neko grubim uvredama uznemirava javnost, za šta je takodje predvidjena sankcija", smatra zaštitnik gradjana.

U Aranđelovcu, Novom Sadu, ali i drugim gradovima Srbije osvanuli su plakati organizacije "Naši" sa spiskovima "antisrpskih medija i nevladinih organizavoja finansiranih od zapanih obaveštajnih službi".

Na spisku su listovi "Blic", "Danas", "Vreme", "Republika", zatim B92, "Peščanik", NUNS, Fond za humanitarno pravo, "Žene u crnom", Centar za kulturnu dekontaminaciju, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava.

Tu su i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava, Fondacija egzit, Autonomni ženski centar, Rekonstrukcija ženski fond, Beogradski centar za ljudska prava, Amnesti internešnal, Gradjanska inicijativa, Kvirija Centar, Gej strejt Alijansa, Dokukino.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obradović: Pravosuđe da reaguje zbog plakata

Izvor: Akter, 15.Jan.2013, 12:06

Zamenik predsednika SPS Žarko Obradović izjavio je danas da pravosuđe treba da reaguje kada je u pitanju lepljenje plakata kojima organizacija "Naši" optužuje niz nevladinih organizacija i pojedinaca za saradnju sa stranim obaveštajnim službama

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.