Janković o Ahilovoj peti mladih: Povećan broj dece u bolnicama zabrinjava

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 09:22

Janković o Ahilovoj peti mladih: Povećan broj dece u bolnicama zabrinjava

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je danas da to što je više dece u bolnicama koja su pozitivna na koronavirus treba da zabrine.

Janković je za RTS rekao da za to postoje dva objašnjenja - jedno je da virus mutira, a drugo, da što je više zaraženih, virus nađe put do onih koji ne mogu da se izbore, iako ih je u toj populaciji dece malo.

Objašnjavajući šta znači da epidemiološka situacija više nije vanredna, ali je nepovoljna, Janković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekao da reč nepovoljna govori da situacija nije katastrofalna, ali da ne može potpuno opustiti.

On je istakao da dok god je virus prisutan, mora se smanjivati mogućnost da se ljudi zaraze, jer što je više slučajeva zaraze biće i više teških kliničkih slika.

Janković je naglasio da i mlada i zdrava osoba može da ima Ahilovu petu.

Dodao je da brazilski soj korona virusa nije detektovan u Srbiji do ovog trenutka, ali da se mora biti na oprezu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Janković: U Srbiji nije detektovan brazilski soj, ali moramo biti na oprezu

Izvor: N1 televizija, 19.Apr.2021

Imunolog i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je da brazilski soj koronavirusa nije detektovan u Srbiji do ovog trenutka, ali da se mora biti na oprezu.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.