Janković: Stvorena nova opoziciona scena

Izvor: Mondo, 13.Mar.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Stvorena nova opoziciona scena

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je danas da su rezultati beogradskih izbora stvorili novu političku scenu koju s jedne strane čine SNS i SPS, a s druge opozicija koja je prešla cenzus.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Janković veruje da je nova opoziciona scena šansa da opozicija prestane da se bavi sobom i da počne da se bavi Srbijom.

Govoreći >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << o narednim koracima Pokreta, Janković je rekao da je prvi cilj da PSG ojača svoju političku, programsku i kadrovsku osnovu i okupi ljude i ideje demokratske, građanske i proevropske orijentacije.

Cilj je, dodao je, i da se nastavi i ojača saradnja sa partnerima sa beogradskih izbora i da se ta saradnja proširi na celu Srbiju.

Naveo je da je i da se Pokret priprema za nova sučeljavanja sa SNS-om, jer, kako kaže, imaju razloga da veruju da će Aleksandar Vučić odlučiti da raspiše i nove parlamentarne izbore.

Janković je rekao da će se truditi da njegova odbornička grupa bude najbolja odbornička grupa u beogradskoj Skupštini.

On je odgovarajući na pitanja novinara, precizirao je da će svi partneri koji su na beogradskim izborima podržali Dragana Đilasa, imati svoje odborničke grupe koje će najbliže sarađivati.

"Opozicija da se pripremi na duuugu apstinenciju"

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Stvorena nova scena, sa jedne SNS i SPS, a sa druge..."

Izvor: B92, 13.Mar.2018

Beograd -- Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio da su rezultati beogradskih izbora stvorili novu političku scenu...Tu scenu, kako kaže, jednu stranu čine SNS i SPS, a drugu opozicija koja je prešla cenzus...Janković veruje da je nova opoziciona scena šansa da opozicija prestane...

Nastavak na B92...

Janković: Izbori stvorili novu političku scenu

Izvor: RTS, 13.Mar.2018

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković ocenio je da su rezultati beogradskih izbora stvorili novu političku scenu koju s jedne strane čine SNS i SPS, a s druge strane opozicija koja je prešla cenzus. Lista oko Dragana Đilasa formiraće tri odborničke grupe u Skupštini grada...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.