Janković: PSG će raditi na jačanju saveza sa beogradskih izbora

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Mar.2018, 16:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: PSG će raditi na jačanju saveza sa beogradskih izbora

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da je cilj PSG da ojača savez napravljen za nedavne beogradske izbore, i da s novim opozicionim organizacijama, grupama i pojedincima iz cele Srbije ponudi alternativu za "put države posle Aleksandra Vučića".

Janković je na konferenciji za novinare rekao da su demokratski opredeljeni birači na marotvskim izborima u Beogradu "stavili tačku na epohu izneverenih očekivanja" i "stvorili novu političku >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << scenu".

Ocenio je da tu "scenu" čine Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije - s jedne strane, a s druge su PSG i političke organizacije demokratske građanske orijentacije koje su prošle cenzus. U to je ubrojao okupljene oko Dragana Đilasa, Narodnu stranku i organizaciju oko Aleksandra Šapića.

"Nova politička scena je šansa i obaveza da opozicija konačno prestane da se bavi sobom i počne da se bavi Srbijom - okončanjem despotskog režima i demokratizacijom države i društva... Naš cilj je da ojačamo savez s beogradskih izbora novim opozicionim organizacijama, grupama i pojedincima demokratske orijentacije iz cele Srbije, bez ideje o liderstvu, već iskrenim udruživanjem kako bismo ponudili alternativu za put države posle Vučića", dodao je on.

U saopštenju PSG se navodi da je Janković rekao da su beogradski izbori pokazali da predsednik SNS Aleksandar Vučić i njegova lista "nemaju veliku suštinsku podršku" jer su pobedu ostvarili "uz veliku krađu, medijski linč i kupovinu glasova".

"Ono što imaju je do detalja razrađena piramidalna šemu nasilja i matematičke, odnosno spekulativne pobede na izborima", naveo je Janković.

Dodao je da će odbornička grupa PSG u Skupštini Beograda pokušati da bude najbolja i da građanima pokaže kako bi mogao da izgleda Beograd i Srbija kada ne bi bili vođeni "kriminalno-šizofrenom politikom", već kada bi se gradile institucije, vrednosti, prosvećeno društvo koje poštuje različitosti, bez nasilja i konfliktne atmosfere, a suzbijali kriminal i korupcija.

"Spremamo se za naredne izbore, jer je pretpostavka da će parlamentarni biti raspisani do kraja ove godine, kako bi se iskoristio i poslednji prostor i vreme u kom Evropa i svet žmure na kršenje demokratije i svih prava u Srbiji. Ne možemo isključiti mogućnost bojkota, ali to je poslednja opcija koja dolazi u obzir ukoliko izborni uslovi ne budu bili iole prihvatljivi", rekao je Janković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Janković: PSG će raditi na jačanju saveza sa beogradskih izbora

Izvor: Beta, 13.Mar.2018

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Saša Janković izjavio je danas da je cilj PSG da ojača savez napravljen za nedavne beogradske izbore, i da s novim opozicionim organizacijama, grupama i pojedincima iz cele Srbije ponudi alternativu za "put države posle Aleksandra Vučića". Janković je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.