Janković: Ne uvodimo nove mere, pooštravamo postojeće

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Okt.2020, 10:43

Janković: Ne uvodimo nove mere, pooštravamo postojeće

Na današnjem sastanku Kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa nisu donete nove epidemiološke mere protiv virusa korona, već je stavljen akcenat na pooštravanje postojećih mera, odnosno na njihovo sprovođenje, izjavio je imunolog Srđa Janković.

Janković je za RTS trenutnu epidemiološku situaciju u Srbiji ocenio kao "preteću".

"Nadamo se da možemo da je zaustavimo", rekao je i dodao da se to može uraditi tako što će svi zajedno sprovesti mere koje su sada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << na snazi.

Govoreći o pooštravanju postojeći epidemiloških mera, naveo je da to podrazumeva bolji pravni okvir, bolju kontrolu i apelovanje na sve da zajedno i solidarno sprovedu te mere.

Rekao je i da, za sada, neće uveden obavezan negativan PCR test za sve građane koji ulaze u Srbiju.

"To dolazi u obzir u budućnosti", kazao je..

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.