Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2023, 12:33

Janković: Lane ubijeno 27 žena, najveći broj ubistava se dogodi u njihovom domu

Prema dostupnim podacima, ove godine je u Srbiji ubijeno 27 žena, u prethodnih 10 godina više od 300 a najveći broj femicida dogodio se u domu žene, saopštila je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama i početka globalne kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najmanje 27 žena ubijeno od početka godine – zašto žrtve nemaju poverenje u institucije

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2023

Od početka 2023. godine najmanje 27 žena ubio je partner, otac ili brat. Najveći broj femicida dešava se na mestu koje bi trebalo da bude najbezbednije – u domu. Kampanja protiv rodno zasnovanog nasilja "16 dana aktivizma“ će do 10. decembra različitim aktivnostima ukazivati na ovu alarmantnu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

DS: Formirati telo za praćenje femicida, neophodne sistemske promene u državi

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Nov.2023

Demokatska stranka (DS) zatražila je danas da država u što kraćem roku uspostavi telo za praćenje femicida i poručila, povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, da je jedan od njenih prioriteta borba za bezbednost i sigurnost žena i devojčica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.