Janković: Dogovoreno intenziviranje saradnje sa BiH i Hrvatskom

Izvor: RTS, 14.Apr.2016, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Dogovoreno intenziviranje saradnje sa BiH i Hrvatskom

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković boravila je u regionalnoj poseti institucijama BiH i Hrvatske nadležnim za zaštitu od diskriminacije i unapređenje ravnopravnosti, u organizaciji Misije OEBS-a u Srbiji.
Tokom poseta Zagrebu i Banjaluci, dogovoreno je intenziviranje saradnje, a izražena je potreba i postignuta saglasnost o održavanju godišnjih regionalnih tematskih foruma, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Poverenica.
Tokom sastanka Poverenice Janković i ombudsmana BiH Ljubinka Mitrovića, bilo je reči o intenziviranju saradnje kroz razmenu iskustava, organizovanju zajedničkih skupova u cilju promovisanja tolerancije, kao i o postupku izmene Zakona o zabrani diskriminacije BiH, koji je u toku.
Jankovićeva se u Zagrebu se sastala sa pravobraniteljicom za osobe sa invaliditetom Ankom Slonjšak i pravobraniteljicom za rodnu ravnopravnost Višnjom Ljubičić.
Teme sastanka odnosile su se na poboljšanje položaja osoba sa invaliditetom i unapređivanje njihovog društvenog statusa, kao i na položaj žena, u Hrvatskoj i Srbiji.
Poverenica je razgovarala i sa zamenicom pučke pravobraniteljice Tenom Šimonović Ainvalter o rasprostranjenosti diskriminacije u regionu, kao i izazovima i zaštiti manjinskih, ugroženih i marginalizovanih grupa, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.