Janković: Direktor bolnice u Prijepolju diskriminisao radnike na osnovu starosti

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Okt.2018, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Direktor bolnice u Prijepolju diskriminisao radnike na osnovu starosti

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković saopštila je danas da je izrekla preporuku vršiocu dužnosti direktora Opšte bolnice u Prijepolju jer je nekoliko zaposlenih u toj ustanovi diskriminisao na osnovu starosne dobi.

Kako je navedeno, vršilac dužnosti direktora se oglušio o preporuku pa zbog toga poverenica za zaštitu ravnopravnosti o tome obaveštava javnost.

Janković je u pisanoj izjavi navela da je grupa radnika zbog diskriminacije podnela >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << pritužbu poverenici protiv direktora jer su raspoređeni na niža radna mesta. Petoro njih ima više od 50 godina, a jedna radnica 42 godine.

Janković navodi da tokom postupka vršilac dužnost direktora Opšte bolnice u Prijepolju nije ponudio dokaze na osnovu kojih bi se moglo zaključiti da su promene u njihovom radnopravnom statusu zasnovane na objektivnim i opravdanim razlozima koji nisu u vezi sa njihovim zajedničkim ličnim svojstvom - starosnom dobi.

Direktoru je zbog toga preporučeno da preduzme sve potrebne mere iz svoje nadležnosti u cilju otklanjanja posledica diskriminatornog postupanja, te da ubuduće, u okviru obavljanja poslova iz svoje nadležnosti, ne krši antidskriminacione propise.

Kako poverenica navodi, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Prijepolju nije postupio po preporuci ni nakon opomene, u zakonskom roku od 30 dana, te je poverenica za zaštitu ravnopravnosti o tome obavestila javnost.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.