Janković: Da li su državni organi umešani u ilegalnu deportaciju migranata

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Dec.2016, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Janković: Da li su državni organi umešani u ilegalnu deportaciju migranata

Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je večeras u Beogradu da je pokrenuo postupak kontrole u vezi s medijskim navodima o pokušaju ilegalne deportacije sedmoro migranata koji su ostavljeni u šumi u blizini bugarske granice.

On je rekao novinarima da je još juče naložio pokretanje postupka kontrole kako bi se utvrdilo da li je zaista došlo do pokušaja ilegalne deporatcije i da li su u to umeštani državni organi, "ili neki od državnih organa".

Prema njegovim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << rečima, postupak ilegalne deporatacije je suprotan i domaćim i međunarodnim zakonima i konvencijama i neophodno je utvrditi šta se zaista dogodilo.

Janković je rekao i da ne želi da prejucira ishod postupk, dodavši da će biti utvrđeno šta se zasta desilo i da će o tome javnost biti obaveštena.

Pojedini beogradski mediji preneli su pre tri dana da su migrantima bili oduzeti ispravni papiri o nameri da traže azil u Srbiji i da su izvedeni iz autobusa i prevezeni do šume u blizini granice s Bugarskom.

Po navodima predstavnika beogradskog Info parka, koji se brine o migrantima, pojedini ažurni policajci iz Surdulice su uspeli da ih lociraju i spasu.

Janković je prethodno razgovoarao sa studentima Fakulteta političkih nauka.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ombudsman pokrenuo postupak kontrole u vezi s migrantima

Izvor: B92, 20.Dec.2016

Beograd -- Zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da je pokrenuo postupak kontrole u vezi s medijskim navodima o pokušaju ilegalne deportacije sedmoro migranata...Prema navodima medija, migranti su ostavljeni u šumi u blizini bugarske granice...Janković je rekao novinarima da je još juče...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.