Jalovik dobio dva nova mosta

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jalovik dobio dva nova mosta

Milionski projekat opštine Aranđelovac za izgradnju infrastrukture završen je u Mesnoj zajednici Jelovik. Sagrađena su dva mosta umesto starih koje je odnelo prošlogodišnje nevreme.
Pre godinu dana, meštani u selima Jelovik i Vukosavci, bili su odsečeni od sveta. Bujica je odnela most, pa su do kuća dolazili preko greda i balvana. Danas žitelji ovih aranđelovačkih sela do njiva i kuća stižu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preko novog mosta sagrađenog prema savremenim standardima.
 
"Loše je bilo i nije moglo da se prođe i kace i čuda, sada je super, mnogo je kraće, ne moramo da idemo u grad nego pređemo preko mosta",kaže Dejan Lomić, Vukosavci.
"Ovaj most nam znači mnogo jer je jedina komunikacija sa susednim selom, tamo imamo i njive koje radimo", kaže Milovan Nikolić iz Jelovika.
Tokom ove i prošle godine radilo se na uređivanju svih rečnih korita u opštini Aranđelovac, pa je nešto ranije urađenom mostu u zaseoku Lekići i postavljena ograda. Izgradnju i kompletnio uređenje mosta u Jeloviku, finansirala je, sa pedeset miliona dinara Vlada Srbije, preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.
"Ovime su prevaziđeni dosadašnji problemi koje smo imali u ovim selima. Već smo podneli dokumentaciju za jedan most u susednom selu Bosuti, jednom velikom mostu koji treba da se rekopnstruiše, a potrebno je 40 miliona dinara", kaže Bojan Radović, predsednik Opštine Aranđelovac.
U toku je izgradnja projekta i za most u selu Bosuta. Za sanaciju i izgradnju novih mostova, uređenje rečnih korita i slivova od posledica prošlogodišnjih poplava u Aranđelovcu, Vlada Republike Srbije uložila je 23 miliona evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.