„Jakobs fešn selekšn” maraton

Izvor: Politika, 19.Apr.2008, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Jakobs fešn selekšn” maraton

Modna manifestacija, koja je trajala dve nedelje, iz večeri u veče, i ovoga puta opravdala je ime i ugled koji stiče godinama

Beogradski modni maraton trči svoje poslednje metre (završava se 22. aprila), a muškarcima je i ovoga puta ponudio bogat izbor domaćih i stranih modela koji će se već od sledeće nedelje naći u izlozima svih uglednih prodavnica.

Muški modni imidž Beograđanima je najpre ponudila kuća „Sweet Years”. Nova kolekcija daje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << spoj modernog, vedrine i mladosti, a njena osobenost je u savršeno obrađenom džinsu maštovito modeliranom u sve delove muške garderobe.

Modna kuća „Mura” i ovoga puta prati svoj prepoznatljiv stil prefinjene, elegantne i glamurozne linije stavljajući akcenat na visoki kvalitet materijala. Pamuk, svila, kašmir i lan u kombinaciji, ili svaki za sebe, igraju se bojama, tkaninama i detaljima. Dominiraju bela, bež i zelena uz neizbežnu crnu boju.

Modni dizajneri kuće „Ovijese” inspiraciju za svoje modele potražili su u pustinji i njenim bojama. Zato su i boje neutralne, poput bež, maslinastozelene i toplih boja sunca, a prirodni materijali, pre svega lan i pamuk, glavne su karakteristike ovogodišnje kolekcije.

„Meksovi” dizajneri spremno dočekuju svako godišnje doba. Četiri kolekcije predstavljene su i na ovoj „Jakobs fešn selekšn” modnoj manifestaciji. Oni inspiraciju pronalaze u potrebama urbanih aktivnih ljudi različitih životnih opredeljenja, porekla, godina i sfera interesovanja. Kombinuju čisto belo sa nežnim sivim za izgled koji odaje jednostavnost.

U prolećnoj kolekcijidominiraju nijanse bele, sive, braon i bež boje, sa primesama narandžaste i plave. Ovaj usklađeni stil gradske i ležerne odeće dizajniran je za muškarce kojima je moda sastavni deo života, koji su optimisti i sigurni u sebe.

„Pronaći sopstveni imidž nije lako, ali nije i nemoguće. Suština je da pronađete onu odeću koja čini da se osećate potpuno svoji”, kaže Aida Novosel kojoj je ovaj modni maraton bio prilika da po 35. put predstavi svoju samostalnu kolekciju.

Kolekcija je izrađena od lakih materijala –svile, satena, krep satena, lasteksa i pamuka.

Boje koje dominiraju jesu bela, braon, krem, siva, metalik, sa blagim pretapanjem u toplije boje poput bež sve do kraljevski bordo boje.

Modna manifestacija koja je trajala dve nedelje, iz večeri u veče i sa po nekoliko modnih revija u toku jedne večeri, i ovoga puta opravdala je svoje dobro ime i ugled koji stiče godinama. A što se mode tiče, bilo je za svakog ponešto. I kad su u pitanju modeli, i kad je reč o cenama. Sudeći po onome što su kreatori ponudili prodavcima, muškarci će ove sezone imati bogat i dobar izbor.

Dušica Pavićević

[objavljeno: 20.04.2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.