Jako nevreme u Njujorku

Izvor: RTS, 18.Sep.2010, 02:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jako nevreme u Njujorku

Američki meteorolozi pokušavaju da odgonetnu prirodu jake kratkotrajne oluje koja je u četvrtak uveče zahvatila Njujork, usmrtivši jednu ženu, čupajući drveće i kidajući krovove.

Duž pojasa dugačkog 22 kilometara, od četvrti Bruklin do četvrti Kvins, ostala je pustoš. Pre nego što je iznenada pogodilo Njujork u vreme velike gužve kad su se ljudi vraćali s posla, oluja je prošla kroz severozapadni deo SAD.

U Njujorku je za svega nekoliko minuta nevremena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << palo više od 1.000 stabala, iskidani su električni kablovi, teško je oštećeno 60 zgrada, letele su kante za smeće, uništeni su automobili. Jedna žena je stradala u parkiranom automobilu u četvrti Kvins.

Stručnjaci Meteorološke službe SAD pokušavaju da utvrde da li je to bio torando na šta ukazuje način na koji je drveće iskidano. Njujork je od 1950. godine pogodilo osam tornada, a poslednji, jula ove godine, bio je mali i slab.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.