Jako nevreme u Hrvatskoj

Izvor: Prva.rs, 30.Jul.2014, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jako nevreme u Hrvatskoj

Na ostrvima severnog Jadrana ponegde je palo preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Za 24 sata na Silbi je palo 217,5 litara kiše, a na Istu čak 294 litre, što je rekordna količina padavina u jednom danu za to područje u julu.

Na Zadarskom području grmljavinsko nevreme, praćeno jakom kišom i olujnim jugom, "spojilo" je nebo sa zemljom, gradske ulice i trgovi za svega nekoliko minuta pretvorili su se u vodopade i jezera, piše Antena Zadar.

Neke ulice su potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << poplavljene, a vatrogasci imaju pune ruke posla u ispumpavanju vode iz poplavljenih prostorija, posebno na zadarskim ostrvima, a najgore je na Viru, Pagu...

Jutros je Jadrolinijin brod ""Prizna"" u Pašmanskom kanalu spasio brodić pod slovenačkom zastavom, koji je nekontrolirano plutao nošen olujnim vetrom, i uspešno je odvezen u luku Biograd.

Obilne padavine ali i nevreme u Hrvatskoj danas očekuju i u Dalmaciji, javlja Crometeo, i podseća da je Državni Hidro-meteorološki zavod izdao visok stepen upozorenja za celu zemlje.

Za deo zemlje, Riječko i Dubrovačko područje, proglašen je crveni, najveći stepen upozorenja na ekstremne vremenske prilike, gde se očekuju grmljavinska nevremena i velike količine padavina, kao i jak vetar.

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potopljen Zadar, igraju vaterpolo po ulicama

Izvor: Vesti-online.com, 30.Jul.2014

Zadarsko područje pogodilo je nevreme sa grmljavinom, praćeno jakom kišom i olujnim jugom, usled čega su se gradske ulice i trgovi za nekoliko minuta pretvorili u vodopade i jezera...Potopljen zadarski Forum i Crkva Svetog Donata.. ..Na zadarskim ulicama voda je do kolena i onemogućava kretanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Nevreme u Kragujevcu bez većih posledica

Izvor: Akter, 31.Jul.2014, 13:34

Tokom nevremena koje je u toku noći zahvatilo Kragujevac, iz 26 protivgradnih stanica, radarskih centara Bešnjaja i Bukulja, ispaljeno je 48 raketa, tako da u gradu i okolini nije bilo grada, prenose lokalni mediji..Prema podacima gradske Meteorološke stanice, za 24 sata u Kragujevcu je palo 12,2...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.