Jake eksplozije u luci, tresle se zgrade u Bejrutu, ima povredjenih

Izvor: Beta, 04.Avg.2020, 19:34

Jake eksplozije u luci, tresle se zgrade u Bejrutu, ima povredjenih

Dve veoma jake eksplozije sravnile su večeras sa zemljom veći deo luke Bejruta i oštetile mnoge zgrade u glavnom gradu Libana, izbijajući prozore i vrata.Mediji javljaju da je mnogo povredjenih, a bolnice su pozvale dobrovoljne davaoce krvi.Mediji su izvestili da ima bar desetoro poginulih.Na ulicama su napušteni oštećeni automlobili, povredjeni kleže na tlu, a u zgradama kilometrima daleko od mesta eksplozije u luci srušili su se balkoni i podadali plafoni, a prozori su polupani.Za sada se ne zna šta je izazvalo eksploziju u delu luke gde je veliko skladište pirotehnike.Eksplozija se dogodila tokom najgore ekonomske i finansijske krize Libana za više decenija, i u vreme pojačane napetosti izmedju Izraela i libanskog ekstremističkog Hezbolaha duž južne granice Libana.Izvori bliski Hezbolahu porekli su glasine da je Izrael gadjao skladište oružja, preneli su izraelski mediji.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bejrut: U dve eksplozije u luci više od 70 mrtvih i 3.700 povređenih (FOTO/VIDEO)

Izvor: Danas, 04.Avg.2020

Najmanje 73 osobe su poginule i više od 3.700 je povređeno večeras u dvema jakim eksplozijama u luci u centru Bejruta, saopštile su vlasti Libana.

Nastavak na Danas...

Više od 25 mrtvih i 2.500 povredjenih u eksploziji u Bejrutu

Izvor: Beta, 04.Avg.2020

Prebrojano je prvih 25 tela poginulih i više od 2.500 povredjenih u jakoj večerašnjoj eksploziji u luci u centru Bejruta, izjavio je ministar zdravlja Libana.Eksplozija je sravnila sa zemljom veći deo luke i oštetila mnoge zgrade u glavnom gradu Libana, izbijajući prozore i vrata. Nad gradom se...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.