Jaka turbulencija, avion propao nekoliko stotina metara nad Etiopijom, 14 povređenih

Izvor: B92, 21.Avg.2019, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaka turbulencija, avion propao nekoliko stotina metara nad Etiopijom, 14 povređenih

Nakon što je na letu aviona španske čarter avio-kompanije Evelop bilo jakih turbulencija na putu s Mauricijusa, 14 osoba dobilo je medicinsku pomoć u Madridu.

Avion A330-343 erbas bezbedno je sleteo na planirano odredište na madridski aerodrom Barahas u utorak uveče posle turbulencije vazduha koja je trajala 15 sekundi usled čega je avion "propao" nekoliko stotina metara nad Etiopijom, prenosi Rojters.

Troje članova posade bilo je među povređenima i svi su zadobili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lakše povrede.

Izvor iz kompanije rekao je da je 11 povređenih putnika ignorisalo upozorenje za vezivanje sigurnosnog pojasa aktivirano pre nego što je avion uleteo u zonu turbulencije.

Jedan od putnika je za list Mundo izjavio da su od jačine turbulencije neki "poleteli ka plafonu i lebdeli u vazduhu, kao što vidite u filmovima", dodajući da su svi "mislili da će umreti".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažne turbulencije u avionu "Erbas", 14 povređeno

Izvor: RTS, 21.Avg.2019

Četrnaest osoba je povređeno nakon što je na letu španske čarter avio-kompanije "Evelop" došlo do jakih turbulencija na putu sa Mauricijusa, saopšteno je iz te kompanije. . Avion A330-343 "Erbas" bezbedno je sleteo...

Nastavak na RTS...

Tokom poletanja zapalio se mali avion, nema povređenih

Izvor: Blic, 22.Avg.2019, 01:03

Svih 10 putnika i članova posade izbeglo je povrede nakon što je mali avion tokom poletanja u severnoj Kaliforniji sleteo sa piste i zapalio se, saopštili su zvanični izvori.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.