Jaka kiša potopila Dubrovnik

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2010, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jaka kiša potopila Dubrovnik

ZAGREB/DUBROVNIK -

Jako nevreme s velikom količinom padavina pogodilo je jutros šire područje Dubrovnika, a u samom gradu poplavljene su mnoge kuće, lokali, dečji vrtići i drugi objekti, javljaju hrvatski mediji.

Na području Dubrovnika saobraćaj je u potpunosti prekinut, a gotovo svi lokali i kuće na Stradunu su poplavljene, ali i prizemlje palate Sponza. Nivo vode na Stradunu dostigao je 40 centimetara.

Mediji navode da tako jaku kišu, koja je paralisala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čitav grad, ne pamte ni najstariji Dubrovačani.

Za samo dva i po sata u Dubrovniku je palo više od 130 litara kiše po kvadratnom metru, a vatrogasci su intervenisali više od 50 puta.

Na nekim mestima bujice su bile toliko jake da su doslovce nosile ljude koji su pokušavali da pređu ulicu.

Štab za zaštitu i spasavanje pozvao je građane da ne izlaze na ulice dok se ne smiri nevreme, a sve raspoložive vatrogasne jedinice i komunalna preduzeća su na terenu.

Zbog odrona na delovima puteva, roditeljima je savetovano da ne šalju decu u školu.

Deo starog gradskog jezgra i područje stare Mokošice prema zapadu ostali su bez električne energije.

Zbog odrona je zatvorena Jadranska magistrala iznad Dubrovnika, prenose mediji.

Kiša pada i u Istri, a sinoć je jako nevreme s kišom zahvatilo i Pulu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.