Jak zemljotres na Aljasci: Izdato upozorenje na cunami

Izvor: B92, 22.Jul.2020, 10:05

Jak zemljotres na Aljasci: Izdato upozorenje na cunami

Zemljotres jačine 7,8 stepeni prema Rihterovoj skali pogodio je jutros severnu američku državu Aljaksu nakon čega je izdato upozorenje za cunami.

Naime, epicentar je bio u Tihom okeanu, odnosno zaljevu Aljaska na oko 100 kilometara od naseljene obale Aljaske i na dubini od oko 10 kilometara, saopšteno je iz američke geološke agencije USGS.

Zemljotres je bio toliko jak da su stanovnici Aljaske oko 600 kilometara od epicentra prijavili pomeranje kreveta i zavesa.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SNAŽAN ZEMLJOTRES OD 7,8 STEPENI POGODIO ALJASKU: Izdato upozorenje na cunami, treslo se i 600 km dalje

Izvor: Kurir, 22.Jul.2020

Zemljotres jačine 7,8 stepeni prema Rihterovoj skali pogodio je severnu američku državu Aljasku nakon čega je izdato upozorenje za cunami.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.