Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jan.2017, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jak vjetar stvara snježne nanose u Donjem Podrinju i Hercegovini

BANJALUKA - Auto-moto savez Republike Srpske upozorio je vozače na području Donjeg Podrinja i Hercegovine da jak vjetar stvara snježne nanose na kolovozu.

Na ovom području Republike Srpske intenzivno pada snijeg. Za teretna vozila sa prikolicom i šlepere obavezna je upotreba lanaca, dok je zimska oprema obavezna za ostala vozila.

Snijeg je na području romanijske regije znatno oslabio i skoro prestao padati, pa je i saobraćajna situacija nešto povoljnija.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />Iz AMS vozačima se skreće pažnja na zasnježene kolovoze, posebno u višim predjelima, kao i na obaveznu upotrebu zimske opreme.

Preko Romanije, na magistralnom putu Sarajevo-Rogatica, naizmjenično se odvija saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere, podsjećaju iz AMS Republike Srpske.

Obavezni lanci za teretna vozila preko Nišića, Makljena i prevoja Ivan

Na području Federacije BiH na magistralnim putevima Sarajevo-Konjic preko prevoja Ivan, Sarajevo-Olovo preko Nišića i Prozor-Gornji Vakuf preko Makljena obavezno je korištenje lanaca, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Iz AMS napominju da policija isključuje iz saobraćaja teretna vozila koja nemaju lance.

Lanci za teretna vozila preporučuju se i na ostalim dionicama u višim predjelima.

Otežano se saobraća na magistralnim putnim pravcima Priluka-Glamoč-Mlinište, Kupres-Šuica-Livno, Olovo-Kladanj preko Karaule, Sarajevo-Trnovo preko Rogoja i Ustikolina-Goražde, kao i na auto-putu Zenica-Tarčin.

Putne službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, tako da su svi putevi prohodni.

Vidljivost je zbog magle smanjena na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, posebno u sjevernim krajevima.

Vozačima se skreće pažnja na mjestimičnu poledicu, naročito na dionicama preko mostova i na prilazima tunelima, kao i na učestale odrone.

Iz AMS savjetuju oprezniju vožnju i apeluju da se na put ne kreće bez odgovarajuće zimske opreme.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Obustavljen saobraćaj za šlepere i kamione preko Romanije

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jan.2017, 09:44

BANJALUKA - Saobraćaj za šlepere i kamione obustavljen je preko Romanije, a i preko ostalih prevoja iz saobraćaja se isključuju teretna vozila koja nemaju odgovarajuću zimsku opremu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske...Snijeg jutros otežava saobraćaj i na ostalim putevima u Republici...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.