Jahorina: zapečaćene tri vikendice

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 26.Avg.2010, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jahorina: zapečaćene tri vikendice

Inspekcija grada Istočno Sarajevo zapečatila je tri vikend objekta na Jahorini  koji su izgrađeni bespravno, izjavila je za SRNU načelnik odjeljenja za inspekcijske poslove Rada Zoranović. Zoranovićeva je naglasila da vlasnici ovih vikendica ne posjeduju potrebnu dokumentaciju za ove objekte, te da "inspekcija samo radi svoj posao".

Jedan od vlasnika zapečaćenih vikend objekata Pero Tomić rekao je da je prije petnaest dana dobio rješenje o pečaćenju kuće na šta je kod nadležnih >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << organa uložio žalbu.

"Nadležni organi nisu uvažili žalbu i jutros su mi bez najave zapečatili kuću", rekao je Tomić, napomenuvši da mu je supruga u zapečaćenoj kući boravila oko sat vremena.

On je istakao da ima oko pedeset vlasnika objekata, koji su tražili sastanak sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Vinkom Radovanovićem i načelnicima opština na kojem bi se pokušao prevazići problem bespravne gradnje.

"Svi ti ljudi su voljni da plate legalizaciju svojih kuća, međutim niko od nas nije solventan da odmah isplati 52 hiljade KM. Ponovo ćemo zatražiti sastanak sa načelnicima opština Istočnog Sarajeva, a postoji mogućnost blokade puteva prema Jahorini", dodao je Tomić.

On je za subotu, 28. avgust, najavio sastanak sa vlasnicima kuća na Jahorini.


Izvor: SRNA

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.