Kosor: Slavićemo Oluju još jače

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2011, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosor: Slavićemo Oluju još jače

ZAGREB -

Hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je danas u Šibeniku da nikome neće dozvoliti slanje poruka da Hrvatska ne treba da slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti na dan akcije "Oluja" i da će insistirati da pobedničke poruke budu još snažnije.

"Ne samo da ćemo slaviti te dane već će svako to slavlje biti jače i sa snažnijim porukama koje će govoriti o budućnosti Hrvatske, koje ne bi bilo da nije bilo hrvatskih branitelja i prvog hrvatskog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Franje Tuđmana", rekla je Kosorova.

Premijerka je ponovo najavila donošenje zakona kojim bi se proglasili ništavnim svi pravni akti bivše JNA, njenih pravosudnih tela i bivše države koji se odnose na poslednji rat u Hrvatskoj, prenose hrvatski mediji.

Komentarišući poslednje optužnice iz Srbije kojima se za ratne zločine i genocid terete, između ostalih, četvorica ratnih funkcionera Hrvatske, Kosorova je rekla da "tako nešto više neće dopuštati".

"Hrvatskoj je rat bio nametnut zajedno sa svom njegovom žestokom i krvavom agresijom, ali Hrvatska je pobedila, a hrvatski branitelji su pripadnici pobedničke vojske", istakla je Kosorova.

Kosorova je ocenila da oni koji su pokrenuli agresiju i tu bitku izgubili, posle 20 godina žele pobedu optužnicama što Hrvatska neće dopustiti.

Veće za ratne zločine beogradskog suda poslalo je nedavno Hrvatskoj optužnicu kojom se oko 40 osoba tereti za krivična dela ratnog zločina i genocida nad srpskim stanovništvom na području Vukovara 1991. Među optuženima su i ratni funkcioneri Vladimir Šeks, Ivan Vekić, Branimir Glavaš i Tomislav Merčep.

Povodom nove optužnice protiv bivšeg premijera Ive Sanadera za primanje 10 miliona evra mita kako bi mađarskoj naftnoj kompaniji MOL prepustio upravljačka prava u hrvatskoj kompaniji INA, Kosorova je rekla da će vlada pokrenuti postupak donošenja izmena zakona prema kojem niko osim Hrvatske ne može imati više od 49 odsto akcija Ine.

"To je izmena koju treba učiniti, jer postoji opravdana sumnja da je neko u tom poslu primio mito", objasnila je Jadranka Kosor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JADRANKA KOSOR: SLAVIĆEMO "OLUJU" JOŠ JAČE

Izvor: Kurir, 23.Sep.2011

ZAGREB - Hrvatska premijerka Jadranka Kosor poručila je danas u Šibeniku da nikome neće dozvoliti slanje poruka da Hrvatska ne treba da slavi Dan pobede i domovinske zahvalnosti na dan akcije "Oluja" i da će insistirati da pobedničke poruke budu još snažnije..."Ne samo da ćemo slaviti te dane...

Nastavak na Kurir...

Hrvatska: Aljkave optužnice iz Beograda

Izvor: Deutsche Welle, 24.Sep.2011, 10:21

Nove optužnice iz Beograda protiv četrdesetak hrvatskih branitelja ponovo su uzbudile Hrvatsku. Vlada razmišlja o donošenju zakona kojim bi se proglasili ništavnim svi akti pravosudnih tela SFRJ i vojnih sudova JNA.

Nastavak na Deutsche Welle...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.