Izvor: S media, 02.Apr.2012, 19:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jadranka Jovanović: Zašto neću da budem Karmen

Poznata operska pevačica Jadranka Jovanović koja je trebalo da peva Karmen u istoimenoj popularnoj operi Žorža Bizea u režiji Nebojše Bradića na trećoj premijeri u Narodnom pozorištu 7.aprila, izjavila je Tanjugu da ne želi da njeno ime u analima Opere Narodnog pozorišta bude zabeleženo ni kao "druga" ni kao "treća" premijera jer smatra da postoji samo jedna.

Jovanović se pita kako je moguće da je po drugi put izostavljena sa premijere "Karmen", 2006. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i sada, u kući sa kojom je kao Karmen obišla 12 operskih kuća u svetu, nastupala uz slavne soliste, dirigente i reditelje.

Petar Božović: Živeo sam na ulici, spavao na Kalemegdanu

Proslavljeno 150 godina Srpskog narodnog pozorišta (VIDEO)

Tri premijere opere „Karmen”

"Takav postupak prema meni i mojoj umetničkoj ličnosti mora da je posledica nečije želje, namere i moći i neću da priznam da je regularan i častan,da ne kažem pošten", izjavila je Jovanović.

Ona je istakla da je tek dve nedelje pre premijere "Karmen" saznala ono što je nekolicina u nacionalnom teatru odavno znala, da je prva premijera obećana drugoj pevačici mnogo pre no što su počele probe.

Na prvoj premijeri najpopularnije opere svih vremena koja je na sceni nacionalnog teatra poslednji put obnovljena 1996.godine, 24.marta Karmen je pevala Dragana del Monako a na drugoj premijeri 25. marta Aleksandra Angelov koja će pevati i 7.aprila jer Jovanović smatra da premijera može biti samo jedna.

"Lično mi je upravnik Božidar Ðurović rekao da je on dogovorio premijeru 24.marta sa drugom pevačicom, očigledno je da su tri premijere upravo i izmišljene zbog mene, jer se nije znalo kako me zaobići", ocenila je Jovanović.

Jovanović se zahvalila svojoj brojnoj publici na podršci koju je slala svih ovih dana i zamolila za razumevanje.

Popularna srpska operska pevačica koja je obišla svet pevajući večeras će u Atini nastupiti u prestiznom Palas teatru, sa grčkom zvezdom , tenorom Mariom Frangoulisom na gala koncertu čiji je prihod namenjen svetskoj humanitarnoj organizaciji WČCI za zaštitu dece, humanitarnoj fondaciji princeze Katarine Karađorđević i bolnici za pomoć ljudima sa oštećenim vidom.

(Tanjug)

Foto: Narodno pozorište

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.