Jači saobraćaj, ponegde magla smanjuje vidljivost

Izvor: RTS, 03.Dec.2018, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jači saobraćaj, ponegde magla smanjuje vidljivost

Početak radne nedelje u Srbiji obeležen je pojačanim intenzitetom saobraćaja, prvenstveno u većim gradskim sredinama, a zatim i na frekventnijim putevima u zemlji. Iz Auto-moto saveza Srbije (AMSS) upozaravju na opasnost od odrona zbog otapanje snega u višim planinskim predelima.
U jugozapadnim, južnim i istočnim krajevima zemlje magla će tokom jutra smanjivati vidljivost, ponegde i ispod 100 metara, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zato je bitno da se vozi sa oborenim svetlima i koriste svetla za maglu.
Prestanak padavina i porast dnevnih temperatura doprineće dobroj prohodnosti puteva. Međutim, otapanje snega u višim planinskim predelima pored mokrih kolovoza donosi veliku opasnost od odrona na šta posebno upozoravamo vozače, navodi se u saopštenju AMSS.
Prema poslednjim informacijama Javnog preduzeća "Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza trenutno nema dužih zadržavanja od 30 minuta, kažu iz Uprave granične policije.
Teretna motorna vozila, na izlazu iz zemlje, na graničnim prelazima "Kelebija" i "Batrovci" čekaju oko četiri sata, na prelazu "Šid" oko dva sata, a na "Horgošu" oko 90 minuta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

AMSS: Pojačan intenzitet saobraćaja, magla ponegde smanjuje vidljivost

Izvor: Blic, 03.Dec.2018

Početak radne nedelje u Srbiji obeležen je pojačanim intenzitetom saobraćaja, prvenstveno u većim gradskim sredinama, a zatim i na frekventnijim putevima u zemlji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.