Ja sam radikalan. Treba uništiti sve...

Izvor: B92, 06.Apr.2023, 17:25

"Ja sam radikalan. Treba uništiti sve..."

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio da sve zemlje treba da sakupe nuklearno oružje "na jednu gomilu i unište ga u određenom vremenskom periodu".

"Ja sam generalno radikalno nastrojen u tom pogledu. Verujem da nuklearno oružje treba da se sakupi u jednu gomilu u određenom vremenskom periodu, a zatim uništi", rekao je Lukašenko za TV kanal Rusija-1, prenosi Tass.

Lukašenko je istakao da se slaže sa onim što je francuski predsednik Emanuel Makron >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao o neprihvatljivosti da jedna zemlja postavlja nuklearno oružje na teritoriju druge, ali da bi onda i SAD trebalo da ga uklone iz drugih zemalja.

U Kremlju je danas počeo sastanak Vrhovnog državnog saveta Saveza Rusije i Beolurisije, kojim predsedavaju ruski predsednik Vladimir Putin i njegov beloruski kolega Aleksandar Lukašenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.