Ja, kao Srbin u Hrvatskoj, slažem se s Milanovićem

Izvor: B92, 28.Avg.2016, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ja, kao Srbin u Hrvatskoj, slažem se s Milanovićem"

Članovi SDP nisu bili voljni da komentarišu reči Zorana Milanovića o Srbiji, ali se ipak neko oglasio – etnički Srbin i član SDP Željko Jovanović.

On je za Novi list rekao da su naslovne strane, koje “vrište o nekakvoj sramoti“, licemerne, kao da je jedini način komunikacije koji razumeju branitelji onaj koji je koristio Milanović u razgovoru sa njima, a onda je izneo i lično mišljenje o svemu tome:

“Ja lično, kao Srbin u Hrvatskoj, uz to i hrvatski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << branitelj, saborski zastupnik od 1990. godine, SDP-ovac od prvog dana, mogu samo da se saglasim sa sadržajem koji je Milanović izneo na tom razgovoru. Slažem se s Milanovićem, u Srbiji je na vlasti “zna se ko“, etnotrgovci koji Srbe u Hrvatskoj koriste kad im trebaju za potkusurivanja i dnevno političke, nikada državničke interese. Uostalom, zar smo zaboravili kako su se ponašali, šta su činili i govorili Vučić i ekipa 90. u Hrvatskoj“.

Dodao je i da je zanimljiva, kako kaže, najnovija ljubav HDZ, Kolinde Grabar Kitarović, Josipa Klema, Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića.

“Svima poručujem, o Hrvatskoj i Srbima, kao i svim građanima u Hrvatskoj, odluke se donose u Zagrebu, a ne u Beogradu ili Briselu. Molim raznorazne kvazidušebrižnike, od Klema, preko Hasanbegovića i Plenkovića, do Vulina, Šešelja i Vučića, da mene i druge manjine u Hrvatskoj poštede svoje brige, jer sve glavobolje koje sam u Rijeci i Hrvatskoj imao kao pripadnik nacionalne manjine, imao sam i još imam samo zbog HDZ i njihovih satelita“, zaključio je Jovanović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SRBIJOM VLADAJU ETNOTRGOVCI" Srbin iz Hrvatske PODRŽAO Milanovićeve uvrede

Izvor: Blic, 28.Avg.2016

Među retkim SDP-ovcima koji su želeli da komentarišu snimke razgovora predsednika njihove stranke i bivšeg premijera Zorana Milanovića sa hrvatskim ratnim veteranima, našao se član te partije Željko Jovanović, inače pripadnik srpske manjine, koji je podržao svog predsednika stranke...- Jedini...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.