JYSK PREVARA GODINE: Snizili cenu sa 1.500 dinara na 1.500 dinara

Izvor: Telegraf.rs, 12.Okt.2016, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JYSK PREVARA GODINE: Snizili cenu sa 1.500 dinara na 1.500 dinara

Jedna od najstarijih trgovačkih varki, lažna sniženja, i dalje opstaju. Trgovcima ili menadžmentu JYSK-a matematika je izgleda slabija strana pošto je upravo u njihovoj prodavnici vidljiva najnovija u nizu akcijskih obmana.

"Sada sniženo još više" piše na artiklu, ali je "snižena" cena identična onoj koja je važila i pre sniženja. Ovo bi možda i prošlo kao slučajna greška da u istoj radnji nije napravljeno još nekoliko takvih "propusta".

- Nova slika, stara >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << tema. Trgovci se igraju sa navikama potrošača koji, verujući, pođu za velikim slovima "akcija", "sniženje", a zaravo je posredi akcija za trgovce. Sumnjam da je u pitanju greška s obzirom na to da je nekoliko puta ponovljeno - rekao je Goran Papović predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije.

Podatak da su kod govoto svakog trećeg trgovca u Srbiji koji je organizovao sniženje cena tržišni inspektori pronašli neku nepravilnost, znak je nadležnima da bi trebalo ozbiljnije da se pozabave kontrolom prodavaca.

- Tržišni nadzor svakako treba da reaguje, a lek bi mogao da bude uvođenje prekšajnog naloga koji smo mi predložili gde bi penali za trgovce u ovom slučaju iznosilu 50.000 dinara. A ukoliko bi neki trgovac ponovio prekršaj, penali bi bili 100.000 dinara, kaže Papović.

Photo: Privatna arhiva/Facebook

Namerne ili slučajne popuste obmane prave svi - trgovinski lanci, prodavnice garderobe. Ali, za sada prolaze nekažnjeno, uz poneki negativan komentar ogorčenih potrošača na društvenim mežama.

(Telegraf.rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.