JUŽNOAFRIČKI SOJ HARA EVROPOM: Još jedna zemlja prijavila prisustvo mutacije kovida

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2021, 17:50

JUŽNOAFRIČKI SOJ HARA EVROPOM: Još jedna zemlja prijavila prisustvo mutacije kovida

Ministarstvo zdravlja je odlučilo da zabrani putovanja u zemlje gde postoji veliki rizik od zaraze

U Češkoj je potvrđen prvi slučaj južnoafričkog soja virusa korona, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja.

Tokom prošle nedelje ministarstvo je posumnjalo da se pojavilo nekoliko slučajeva infekcije mutiranom varijantom, a to je danas i potvrđeno.

Nadležni nastoje da smanje stopu zaražavanja korona virusom koja je povećana i zbog bržeg širenja britanskog soja proteklih nedelja, prenosi Rojters.

južnoafričkim ili brazilskim sojem korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

U Češkoj otkriven prvi slučaj južnoafričkog soja virusa

Izvor: Radio 021, 25.Feb.2021

U Češkoj je potvrđen prvi slučaj južnoafričkog soja koronavirusa, saopštilo je ministarstvo zdravlja...Tokom prošle nedelje ministarstvo je posumnjalo da se pojavilo nekoliko slučajeva infekcije mutiranom varijantom, a to je danas i potvrđeno...Nadležni nastoje da smanje stopu zaražavanja...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.