Izvor: B92, 08.Okt.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUSUFSPAHIC: ISLAM JE VERA MIRA

Beograd -- Islamska zajednica Srbije podsetila je da je osudila akte nasilja na Njujork i Vasington bez obzira na to ko su pocinioci. U saopstenju koje je potpisao beogradski muftija Hamdija Jusufspahic navodi se da je islam "vera mira, jer u svom pozdravu nosi poruku mira"

kao i da je Islamska zajednica Srbije "dokazala teorijom i praksom da osudjuje svaki teroristicki akt na bilo kom delu sveta". "Veoma nam je zao i osecamo tugu zbog stradanja nase brace u Avganistanu i molimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Boga dragog da taj plamen rata brzo ugasi, a svojoj braci savetujemo da strpljivo podnesu sve sto ih snadje, jer Bog voli strpljive", kaze se u saopstenju Islamske zajednice. U njemu se na kraju izrazava zelja da na ovim prostorima ne bude rata i nada da ce bez obzira na stanje u svetu ovde vladati mir.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.