JURACKA ZNA PRAVI PUT: Stranci ne mogu da imaju pravo glasa u Beču!

Izvor: Kurir, 07.Feb.2015, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JURACKA ZNA PRAVI PUT: Stranci ne mogu da imaju pravo glasa u Beču!

Svi ostali koji prođu uspešan proces integracije i na kraju dobiju austrijsko državljanstvo će tada takođe imati pravo da glasaju, rekao je predsednik Narodne partije u Beču

BEČManfred Juracka (Manfred Juraczka), predsednik Narodne partije Beča (ÖVP), sa neskrivenim zadovoljstvom prokomentarisao je rezultate ankete Instituta za istraživanje javnog mišljenja GfK, prema kojoj se 54 odsto ispitanih Bečlija izjasnilo protiv donošenja Zakona >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << o pravu glasa za strance.

"Bečlije imaju jedinstven stav. Oni su većinom glasova odbili ovaj predlog“, izjavio je Juracka i naglasio da je stav Narodne partije Beča po ovom pitanju potpuno jasan.

"Glasačko pravo mora i dalje pripadati samo državljanima Austrije. Svi ostali koji prođu uspešan proces integracije i na kraju dobiju austrijsko državljanstvo će tada takođe imati pravo da glasaju“, rekao je Juracka.

On je takođe dodao da bi crveno-zelenoj koaliciji (Socijaldemokratska stranka i Zeleni), umesto što često donose odluke protiv volje naroda, konačno trebalo postati jasno da Zakon o pravu glasa za strance predstavlja pogrešan put.

Podsetimo, socijaldemokrate se zalažu da svako ko radi i plaća porez u Beču treba i da ima pravo da bira političke predstavnike. Prema aktuelnoj anketi, donošenje ovog zakon podržava samo 30 odsto anketiranih Bečlija.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.