JUNAK IZ GORNJE TREPČE Osmislio pomagala da bi bolesnoj ćerki olakšao život

Izvor: Piplmetar.rs, 24.Nov.2017, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUNAK IZ GORNJE TREPČE Osmislio pomagala da bi bolesnoj ćerki olakšao život

Živ čovek mora da se pomiri sa onim šta ga u životu snađe, kaže Branko Nedović (82) iz Gornje Trepče kod Čačka, čija se ćerka Branka već 15 godina bori sa nepokretnošću i multipla sklerozom.
– Sve ovo što je napravio tata i sve ove mašine, sve mi ovo daje nadu za život – kaže Branka, za koju je otac, kog je muka naterala da postane pronalazač, izumeo mehanizam koji se montira na običnu drvenu stolicu i koji njegovoj ćerki omogućava da se lakše kreće kroz kuću i >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << sedne za sto kad treba da jede.

Branku nada ne napušta i ona čvrsto veruje u napredak medicine kao i to da će jednog dana lek za njenu muku biti pronađen.

Tata Branko je izumeo i spravu koja njegovoj mezimici vraća toplinu u obolele zglobove, a njegovi patenti priznati su u Zavodu za intelektualnu svojinu.
(Piplmetar.rs / Kurir / Fotke Youtube)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.