JUNAČKA TOPLICA NE DA NA SVETINJE! Stefan i Slobodan sutra kreću put Crne Gore da pomognu braći!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2020, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JUNAČKA TOPLICA NE DA NA SVETINJE! Stefan i Slobodan sutra kreću put Crne Gore da pomognu braći!

Da Toplica ne zaboravlja svoju slavnu istoriju od pamtiveka ima mnogo dokaza.

U jeku borbe za srpske svetinje i očuvanje identiteta sutra u svojevrsnu borbu kreću i dva Prokupčanina Stefan Popović i Slobodan Denić.

Da su oni skromni i iskreni momci u svojoj nameri govori i činjenica da su za portal Srbija Danas nekoliko puta napomenuli da ne žele da fokus bude da njima već na poruku koju svojim gestom žele da kažu.

-  Bitna je poruka koju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nosimo. Poruka je da dajemo podršku, našoj braći u Crnoj Gori u odbrani svetinja. Mi možemo da prepeščimo i zemljsku kuglu to bi opet bila kap u odnsu na more, onoga što naša braća u Srpskoj Sparti rade - rekao je za naš portal Stefan Popović.

Takođe, zanimljiva je i činjenica da je Stefan po rođenju Prokupčanin, ali da je 1999.godine sa Kosova i Metohije opet došao u Prokuplje, dok je Slobodan Denić momak koji sada živi u Prokuplju, ali je rođen i živeo na Kosovu i Metohiji do 1999.godine.

Njih dvojica će sutra, iz crkve Svetog Prokopija, koji je gradska slava i zaštitnik Prokuplja, krenuti pešice put Crne Gore i tako pokazati solidarnost sa braćom iz Crne Gore.

- Ideja se rodila zbog represije koju vrše nad braćom u Crnoj Gori. Razmišljali smo dugo kako da damo naš doprinos borbi za očuvanje svetinja u Crnoj Gori. Budući da smo i Slobodan i ja učestvovali u litijama koje su se organizovale po gradovima Srbije imali smo osećaj da želimo još veći doprinos da damo. Tako se rodila ideja da ćemo iz Prokuplja, krenuti pešaka za Podgoricu u ponedeljak 24.02. da bi stigli ako Bog da do nedelje da bi učestvovali na velikoj litiji ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici - kaže Stefan.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.