Izvor: B92, 22.Mar.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOVANOVIC: TREBA UTVRDITI ODGOVORNOST KOSTUNICE

Beograd -- Sef Poslanickog kluba DOS u Skupstini Srbije Cedomir Jovanovic rekao je da je "nuzno utvrditi odgovornost" predsednika SRJ Vojislava Kostunice u slucaju potpredsednika Vlade Srbije u ostavci Momcila Perisica, osumnjicenog za spijunazu. "Ako je interes Kostunice i interes generala koji su mu lojalni zastita drzave, onda se ne moze 5 meseci cutati dok drzavne tajne cure van zemlje i cekati trenutak kad bi se hapsenjem potpredsednika Vlade stvorili uslovi za rusenje cele Vlade Srbije", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Jovanovic. "Ja ne vidim da predsednik SRJ bilo sta radi osim sto iskazuje svoju neobavestenost. Ako je neznanje odgovor na svaku ozbiljnu temu ili krizu koja se javlja u nasem drustvu, onda osoba koja je toliko neupucena treba da podnese ostavku", rekao je Jovanovic.

On je dodao da nema razumevanja za predsednika Vrhovnog saveta odbrane koji "kaze da ne zna da je uhapsen potpredsednik republicke vlade koji je prethodno pracen 5 meseci uz saglasnost nacelnika Generalstaba".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.