Izvor: B92, 27.Sep.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOVANOVIC: KOSTUNICA 52,4 - MILOSEVIC 35,01

Predsednicki kanidat Demokratske opozicije Srbije Vojislav Kostunica je "definitivno i konacno" pobedio u prvom izbornom krugu, izjavio je sef izbornog staba DOS-a Cedomir Jovanovic, pozivajuci se na podatke nakon 98,72 odsto prebrojanih glasova, javlja B2-92. Jovanovic je na konferenciji za novinare u Beogradu rekao da je Kostunica osvojio 52,54 odsto glasova a kandidat levice Slobodan Milosevic 35,01. Izborna pobeda ne moze biti tema pregovora, istakao je Jovanovic, dodajuci da u DOS-u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu samo da razgovaraju o postupku inauguracije Kostunice za predsednika zemlje. Jovanovic je dodao da su pojedini zvanicnici SPS-a cestitali DOS-u na izbornoj pobedi i da su dan nakon izbora, uspostavljeni kontakti sa delom Socijalisticke narodne partije Crne Gore.

"Imamo kontakte sa delom SNP-a, sa onim predstavnicima SNP-a koji zive i rade u Crnoj Gori i koji nisu politicki dekor samovolji Slobodana Milosevica. Do kontakata je doslo tokom prepodneva 25. septembra i mi cemo pokusati da razdvojimo programske razlike, koje su karakteristicne za Demokratsku opoziciju Srbije i Socijalisticku narodnu partiju Crne Gore, od interesa i jedne i druge strane za normalizaciju odnosa u nasoj zemlji i izbegavanje nekih ekstremnih situacija", saopstio je Jovanovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.