Izvor: B92, 10.Jul.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOVANOVIC I MIHAJLOV O SAVEZNOJ VLADI

Sef Poslanickog kluba DOS u Skupstini Srbije Cedomir Jovanovic izjavio je da je stav DOS prema ideji izmene koalicionog sporazuma na saveznom nivou fleksibilan, u pogledu toga koliko ce ko imati ministarskih mesta u Saveznoj vladi. Jovanovic je, medjutim, istakao da to nije slucaj kada je rec o tome kome ce pripasti resor finasija u novoj Vladi. 'Mi smatramo da bi bilo neodgovorno prema gradjanima Srbije da se predstavnicima &Koalicije za Jugoslaviju' dopusti upravljanje finansijama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s obzirom na to da u ovom trenutku u pokrivanju troskova savezne drzave i popunjavanju saveznog budzeta iskljucivo ucestvuje Srbija. Dakle, to ce raditi Labus i to je jedan od interesa kojin cemo mi svakako zastiti. Ova Vlada moze da radi jos 3 meseca i za to vreme ce se ohladiti neke usijane glave i da ce se drugim ocima posmatrati stvarnost. Ne moze se ocekivati od DOS da pristane na to da Srbijom vlada crnogorska opozicija', rekao je Jovanovic.

Sef Poslanickog kluba Demokratske stranke Srbije u republickoj skupstini Dejan Mihajlov kaze da oko pojedinih resora u Saveznoj vladi jos nije bilo detaljnih pregovora, ali da obe strane moraju da razmisljaju o interesu gradjana da se jugoslovenska vlada konstituise. 'Oko pojedinih resora jos nisu vodjeni razgovori i ja mislim da se &Koalicija za Jugoslaviju' krece u okviru onoga sto je dogovoreno i treba biti optimista', rekao je Mihajlov, javlja B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.