JOŠ VEĆI PRILIV INVESTICIJA STIŽE U SRBIJU Dva važna Vučićeva sastanka: Ne prihvatamo jednostrane odluke

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2023, 12:45

JOŠ VEĆI PRILIV INVESTICIJA STIŽE U SRBIJU Dva važna Vučićeva sastanka: Ne prihvatamo jednostrane odluke

Dva važna sastanka predsednika Srbije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Parlamenta Republike Austrije Volfgangom Sobotkom.

- Zahvalio sam Volfgang Sobotki na podršci koju Austrija daje Srbiji na putu ka članstvu u EU. Takođe smo razgovarali o jačanju bilateralnih odnosa i ekonomske saradnje, koja uključuje veći priliv austrijskih investicija. Po pitanju dijaloga sa Prištinom, još jednom sam naglasio da dalji proces >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << normalizacije zavisi od formiranja Zajednice srpskih opština - napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Pre ovog susreta predsednik je imao važan, otvoren i sadržajan razgovor sa administratorkom Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Samantom Pauer o konkretnim i prioritetnim temama za dalje unapređenje bilateralne i ekonomske saradnje sa SAD, ali i o situaciji u regionu i aktuelnim regionalnim i globalnim geopolitičkim izazovima.

- Ponovio sam doslednu spremnost Srbije za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali i odlučnost da ne prihvatamo bilo kakve jednostrane odluke koje direktno ugrožavaju prava srpske zajednice na Kosovu i Metohiji. Zahvalio sam na pomoći koju je @USAID kroz svoje programe pružio našoj zemlji u oblastima jačanja konkurentnosti srpske privrede, a razmotrili smo i potencijale za dodatna ulaganja u energetsku infrastrukturu i pokretanje novih projekata u cilju sveobuhvatnog i ujednačenog ekonomskog napretka Srbije.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.