JOŠ UVEK TRAŽE OSTATKE POSLE PADA PUTNIČKOG AVIONA u Indoneziji: Izvađeno 100 vreća sa delovima žrtava! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Nov.2018, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ UVEK TRAŽE OSTATKE POSLE PADA PUTNIČKOG AVIONA u Indoneziji: Izvađeno 100 vreća sa delovima žrtava! (FOTO)

U ponedeljak se iznad Indonezije srušio avion sa 189 putnika za čijim se ostacima još traga

Indonežanske vlasti produžile su za još tri dana potragu za žrtvama nedavne avionske nesreće i rekorderom glasa iz pilotske kabine aviona kompanije "Lajon er" , koji se srušio u ponedeljak ubrzo nakon poletanja iz Džakarte sa 189 ljudi.

Direktor Nacionalne agencije za potragu i spasavanje Muhamad Sjuagi rekao je danas da u potrazi učestvuju stotine ljudi i da će desetine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << brodova nastaviti potragu za još tri dana.

Sjuagi je rekao da su registrovani slabi signali, možda iz rekordera glasa iz pilotske kabine, koji vode do određene lokacije, ali da rekorder još nije pronađen jer je ukopan duboko u mulju ispod morskog dna.

Prema njegovim rečima, na dnu mora pronađena je velika količina površinskog sloja letelice, ali ne i veliki, neoštećeni deo njenog trupa, za koji je juče rekao da je možda lociran.

Avion indonežanske kompanije srušio se iznad mora 13 minuta nakon poletanja, pri čemu je poginulo svih 189 putnika i članova posade.

Do sada je pronađeno i iz vode izvučeno više od 100 vreća sa ljudskim ostacima, navodi američka agencija.

Pratite nas i na našem instagramu SrbijaDanas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Porodice stradalih traže odgovore: Zašto je avionu “Lajon era” uopšte DOZVOLJENO DA POLETI?

Izvor: Blic, 05.Nov.2018, 11:28

Porodice 189 žrtava pada putničkog aviona u more nedaleko od obale Indonezije zatražile su danas odgovor na pitanje zašto je avionu dozvoljeno da poleti kao ispravan i uputile zahtev da se nastavi potraga za nastradalima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.