JOŠ SEDMORO DECE PRIMLJENO NA VMA: Jeziv bilans trovanja alkoholom u Beogradu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 17:13

JOŠ SEDMORO DECE PRIMLJENO NA VMA: Jeziv bilans trovanja alkoholom u Beogradu!

Prethodno je broj otrovanih bio 26

Još sedmoro dece završilo je danas na VMA zbog trovanja alkoholom, saznaje se.

Podsetimo, sinoć je ukupno 26 dece dovezeno na VMA zbog trovanja alkoholom, a 12 njih je bilo u najtežem stanju alkoholisanosti. Među njima je bilo mlađih od 15 godina, i to sa čak do 2,8 promila alkohola u krvi.

Nakon toga na društvenim mrežama pojavila se informacija da su deca otrovna špiritusom.

Povodom celog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << slučaja oglasili su se iz iz Višeg javnog tužilaštva, a stiglo je i saopštenje samog kluba.

Nakon saznanja iz medija da je tokom prošle noći u Vojno medicinsku akademiju (VMA) primljeno 12 dece u teškom alkoholisanom stanju, Više javno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet radi utvrđivanja svih okolnosti ovog slučaja.

Glavni javni tužilac VJT u Beogradu Nenad Stefanović je naložio da se identifikuju odgovorni i da se u saradnji sa policijom prikupe potrebna obaveštenja, nakon čega će biti doneta odluka o kvalifikaciji krivičnog dela i procesuiranju učinilaca.

Ovim povodom upravo su se oglasili i iz kluba "Sinner":

- Klub Sinner je tokom sinoćne večeri bio iznajmljen za privatnu proslavu. Uprava kluba nema veze sa sinoćnjim događajima. Ovim putem izražavamo žaljenje i brigu zbog neželjenih događaja - navodi se u objavi na Instagramu.

Da je do trovanja alkoholom došlo saznalo se jutros kada je lekar sa VMA gde su deca zbrinuta o tome govorio

Doktor Hitne pomoći VMA, primarijus dr Ivan Leković rekao je za RTS da je primljeno ukupno 26 alkoholisane dece od kojih je 12 dece bilo u teškom alkoholisanom stanju sa do čak 2,8 promila alkohola u krvi.

- To je ozbiljno stanje, zabrinjava činjenica da maloletna lica dolaze u tako teškom stanju - rekao je dr Leković.

Izvor: Srbija Danas/Blic/Bojana Bogosav/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.