Izvor: B92, 17.Jun.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOS NIJE POCELO ISKOPAVANJE MASOVNE GROBNICE KOD KLADOVA

Javni tuzilac Okruznog suda u Negotinu Miroslav Srzentic izjavio je da iskopavanje masovne grobnice koja je otkivena u Petrovom selu kod Kladova jos nije pocelo,jer se ocekuje dolazak eksperata iz Nisa i Beograda. Urednik i vlasnik "Timocke krimi revije" Dragan Vitomirovic, koja je prva objavila reportazu o hladnjaci sa lesevima iz Dunava, za Radio B92 rekao je da su lesevi u Petrovo selo dovezeni sa Kosova u aprilu 1999. godine, a masovnu grobnicu su otkrili pripadnici MUP-a Srbije. "Covek >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je te leseve prevozio pokazao je policajcima lokaciju gde se nalazi grobnica, a taj covek je prevozio leseve i u druge krajeve Srbije", rekao je Vitomirovic.

'Tu su vec bile pripremljene, iskopane tri rupe na koje je nabacano djubriste sa obliznjeg objekta SAJ-a. Ja sam juce bio tamo sa ekipom timocke televizije, to je 150-200 metara od ograde objekta specijalnih jedinica policije u Petrovom selu. Najverovatnije su racunali da vise niko tu nece moci blizu da pridje', rekao je Vitomirovic za B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.