JOŠ NIJE KRAJ - Makron: Borba protiv IS nije završena padom Rake

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2017, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ NIJE KRAJ - Makron: Borba protiv IS nije završena padom Rake

Francuska će nastaviti da pruža svoje vojne napore

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da borba protiv Islamske države nije završena proterivanjem džihadista iz Rake i da će Francuska nastaviti da pruža svoje vojne napore dok bude potrebno.

- Bitka protiv Islamske države nije završena padom Rake -  rekao je Makron u saopštenju.

Prema njegovim rečima, izazovi stabilnosti i obnove neće biti manji nego oni tokom vojne kampanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Makron ističe da će od ključnog značaja biti da upravljanje Rakom uvažava sve zajednice.

Francuski predsednik pozvao je i da se omogući povratak raseljenih i izbeglih, kao i da se ponovo uspostave normalni uslovi života.

Ministar spoljnih poslova Francuske Žan-Iv le Drijan rekao je da će Francuska do kraja godine poslati pomoć u vrednosti od 15 miliona evra za oblasti koje su oslobođene od džihadista.

Pomoć obuhvata hranu, vodu, lekove, prenosi Rojters.

- Francuska se nada da će uprava na tim teritorijama zadovoljiti potrebe i aspiracije stanovništva i omogućiti pomirenje -  rekao je šef diplomatije Francuske.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.