JOŠ JEDNA PROVOKACIJA PRIŠTINE, SRBI BESNI: Kurtijev gradonačelnik podneo SKANDALOZNI zahtev NVO

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Maj.2023, 20:55

JOŠ JEDNA PROVOKACIJA PRIŠTINE, SRBI BESNI: Kurtijev gradonačelnik podneo SKANDALOZNI zahtev NVO

Nevladina organizacija je primila njegov zahtev

Novi gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić podneo je zahtev za članstvo u Asocijaciji kosovskih opština, prenela je Koha. On je zvaničan zahtev uputio predsedniku Asocijacije Sazanu Ibrahimiju, u kojem je zatražio da opština koju vodi, postane deo te organizacije.

- Kao gradonačelnik Severne Mitrovice, obaveštavam vas da u cilju zaštite i unapređenja zajedničkih opštinskih interesa, na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zakona o lokalnoj samoupravi, u saradnji sa Skupštinom opštine Severna Mitrovica, pokrećem proceduru za članstvo opštine Severna Mitrovica u Zajednici kosovskih opština - piše u zahtevu koji je uputio Atić, gradonačelnik većinski srpske opštine, izabran na izborima 23. aprila, na kojima je u četiri opštine na severu glasalo tek oko četiri odsto birača, od čega 13 Srba.

Iz Asocijacije su za Kohu saopštili da je ta nevladina organizacija primila Atićev zahtev.

- Danas smo zvanično prihvatili zahtev za članstvo. Odgovorili smo i objasnili procedure za članstvo u Asosijaciji - rekao je predsednik Sazan Ibrahimi.

Asocijacija kosovskih opština (AKO) osnovana je 2001. godine, kao neprofitna organizacija, čiji su članovi organi lokalnih samouprava, izuzimajuću srpske opštine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.