JOŠ JEDNA EVROPSKA DRŽAVA ŠALJE VOJSKU U RAT: Ovo je od suštinske važnosti za ceo svet

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Mar.2024, 23:31

JOŠ JEDNA EVROPSKA DRŽAVA ŠALJE VOJSKU U RAT: "Ovo je od suštinske važnosti za ceo svet"

Ova odluka holandske vlade objavljena je u petak u Hagu.

Holandija planira da pošalje fregatu u Crveno more kako bi doprinela globalnim naporima u zaštiti plovila od napada dronova koje izvode Huti militanti iz Jemena.

Ova odluka holandske vlade objavljena je u petak u Hagu, sa predviđanjem da brod stigne i bude operativan za dežurstvo do kraja marta.

- Zaštita neometanog prolaska kroz Crveno more od suštinskog je značaja kako za Holandiju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tako i za globalnu zajednicu - izjavila je ministarka odbrane Kajsa Olongren.

Navedena fregata biće opremljena sistemima za protivvazdušnu odbranu, namenjenim specifično za neutralisanje bespilotnih letelica.

Ministarka je naglasila da će upotreba broda biti isključivo odbrambenog karaktera, bez preduzimanja ofanzivnih akcija unutar teritorije Jemena. Dodatno, pominje se razmatranje upotrebe drugog broda za logističku podršku zajedničkoj odbrambenoj misiji Evropske unije u Crvenom moru.

Izvor: Srbija Danas/ALO!/Aleksandar Vulić/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.