JOŠ JEDNA DRŽAVA UDARILA NA IRAN: Oduzeli su im Horsa, odgovor Teherana će biti žestok

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 20:49

JOŠ JEDNA DRŽAVA UDARILA NA IRAN: Oduzeli su im "Horsa", odgovor Teherana će biti žestok

U incident je uključena i Panama

Vlasti u Indoneziji su potvrdile da su zaplenile dva tankera, iranski i panamski, zbog osnovane sumnje da su ilegalno prevozili naftu kroz indonežanske vode.

Tankeri "Hors", koji je plovio pod iranskom zastavom, i "Frea", koji je plovio pod zastavom Paname, zaplenjeni su u vodama u blizini indonežanske provincije Zapadni Kalimantan, saopštila je indonežanska Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za pomorsku bezbednost, prenosi Rojters.

Posade ovih tankera su, prema navodima indonežanskih vlasti, počinile niz prekršaja, uključujući neisticanje nacionalnih zastava, isključivanje sistema identifikacije, nelegalno sidrenje, ilegalni prenos goriva među brodovima i prosipanje nafte u more.

Indonesia says it's investigating the suspected illegal oil transfer between tankers of Iran and Panama it seized in waters off Kalimantan provincehttps://t.co/cq9wqC5mAr

— TRT World (@trtworld) January 24, 2021

Zbog sankcija koje su Iranu uvele SAD, ova zemlja je prinuđena da na crno trguje naftom, preko Venecuele u najvećem broju slučajeva.

Iran je takođe, u više navrata, zaustavljao i vršio plenidbu brodova koji su plovili pod britanskom, južnokorejskom ili zastavama nekih drugih zemalja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ILEGALNI PREVOZ NAFTE Iranski i panamski tankeri zaplenjeni u Indoneziji

Izvor: Blic, 25.Jan.2021, 01:19

Vlasti u Indoneziji su potvrdile da su zaplenile dva tankera, iranski i panamski, zbog osnovane sumnje da su ilegalno prevozili naftu kroz indonežanske vode.

Nastavak na Blic...

Indonezija: Zaplenjeni tankeri Irana i Paname

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2021

Vlasti u Indoneziji su potvrdile da je Obalska straža te zemlje zaplenila dva tankera, iranski i panamski, zbog osnovane sumnje da su ilegalno prevozili naftu kroz indonežanske vode...Predstavnik Obalske straže Višnu Pramandita izjavio je da će ovi tankeri, zaplenjeni u vodama u blizini indonežanske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.