JOŠ JEDNA DRŽAVA TESTIRA VAKCINU PROTIV KORONE: U istraživanju učestvuje 9.000 volontera

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2020, 00:10

JOŠ JEDNA DRŽAVA TESTIRA VAKCINU PROTIV KORONE: U istraživanju učestvuje 9.000 volontera

Rezultati studije očekuju se sledeće godine.

Potencijalnu vakcinu za korona virus koju je razvio kineski "Sinovak" testiraće u Brazilu 12 istraživačkih centara u 6 brazilskih država, rekao je danas guverner države Sao Paolo Žoao Doria i dodao da lokalna zdravstvena agencija mora da odobri ispitivanja.

- U Brazilu je već izabrano 12 istraživačkih centara koji će sprovesti ispitivanja vakcine protiv korona virusa rekao je Doria na konferenciji za štampu, prenosi Rojters.

Pored Sao Paola, ispitivanja sa ukupno 9.000 volontera biće sprovedeni i u Braziliji, Rio de Žaneiru, Minas Žeraisu, Rio Grande do Sulu i Parani, dodao je guverner.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.