JOŠ JEDAN PROTEST PATKICA Kreće kolona od Skupštine grada do Tužilaštva

Izvor: Blic, 15.Feb.2017, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDAN PROTEST "PATKICA" Kreće kolona od Skupštine grada do Tužilaštva

Ispred Skupštine grada počeo je danas u 15 sati još jedan protestni skup Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd”, a glavni zahtev je ostavka gradonačelnika Siniše Malog, kao i svih drugih nadleženih koje inicijativa smatra odgovornima za rušenje objekata u Savamali.

Na početku skupa okupilo se oko 500 ljudi, ali broj je već uveliko prešao i par hiljada, dok pristiže još pristalica koji su opremili zastvama sa grbom Beograda i transparentima.

Kolona je krenula >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na Trg Nikole Pašića, odakle će ići Terazijama, Kralja Milana, Slavijom do Tužilaštva.

Baš kada su prvi redovi stigli do Cvetnog trga, dočekao ih je razapet transparent sa "Stigli dolari? nakon što je usledilo malo komešanje, ali su protestanti samo nastavili svojom putanjom ka Slaviji.

Ovaj deo putanje je obezbeđivala policija. Takođe, sa hotela "Slavije" visio je još jedan transparent protivnika Inicijative.

Prethodno su organizatori protesta i njihove pristalie održale govore ispred Skupštine grada.

- Jako nam je važno da pritisak građana ne prestaje i daje nadu da možemo da vratimo ovu državu. Ovo je naša država.

Šetaćemo danas do tuzilaštva i tamo prirediti jedan mali performans koji će pokazati šta mislimo o ovoj situaciji. Očekujemo da će Mali podneti ostavku, a da će ta ostavka biti uvažena, kao i da će tužilaštvo podneti tužb, da bi ceo slučaj bio procesuiran - rekao je Dobrica Veselinović iz Inicijative.

Okupljenima se sa bine ispred Skupštine grada obratio Radomir Lazić, član Inicijative.

- Blizu smo pobede Evo ja sam ponovo na istom mestu, bravo za istrajnost i spremnost da se borimo za naš grad svim srcem, istinom i solidarnošću. Danas je još jasnije da se na čelu našeg grada nalaze kriminalci za šta nema više opravdanja, odlaganja i glumatanja. Siniša Mali ne sme više ostati na čelu Beograda. Nećemo dopustiti da se sa nepočinjenim nedelima preti aktivistima, sudi novinarima, građanima. Ovo je vaš grad, vaše srce - poručio je Lazić.

Za mikrofonom smenila ga je profesorka Pravnog fakulteta Vesna Rakić Vodinelić.

- Uverena sam da nismo narod sa kojim će moći da rade šta hoće. Nemamo odgovor na pitanje šta se desilo pre deset meseci, a ovo okupljanje je i otpor sili koja je jednim potezomeleminisla državu, baš u trenu kada je tu državau pozvala da donese odluku. Moramo da uverimo službe da je njihova obaveza da štite nas građane - rekla je prof. Rakić Vodenlić.

Kao govornice bile su i Jovanka Gligorijević i Minja Bogavac.

Podršku organizatorima skupa pružio je Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije, Sindikalna organizacija "Zastava oružje", Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine kao i Centar za zaštitu potrošača Begej iz Zrenjanina.

Takođe, na skupu si i predstvanici udruženja "Podrži RTV", Lokalni front iz kraljeva, Udruženje stanara iz Niša.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.