JOŠ JEDAN DOKAZ RUSKE SUPERIORNOSTI: I Amerikanci priznali da je SU-35 bolji od njihovog F-15EX (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2020, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOŠ JEDAN DOKAZ RUSKE SUPERIORNOSTI: I Amerikanci priznali da je SU-35 bolji od njihovog F-15EX (VIDEO)

Lovac Su-35 ima velike manevarske mogućnosti i predviđen je za rešavanje zadataka osvajanja i zadržavanja superiornosti u vazduhu, avijacionu podršku snaga u konfliktima bilo kojih razmera i izolaciju reona gde se vode borbe.

Ruski lovac generacije 4++ Su-35 je bolji od američkog F-15EX, zaključili eksperti magazina Militeri Voč.

Oba lovca - Su-35 i F-15EX – učestvuju na tenderu Ratnog vazduhoplovstva Indije za kupovinu aviona. Autori članka smatraju da njihovi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << avioni imaju šansi na pobedu, ali da su Rusi u prednosti, iz više razloga.

Kako naglašavaju eksperti, bez obzira na to što je F-15EX brži od Su-35S – 2,5 maha naprotiv 2,25 mahova – ruski avion poseduje snažniji radar "Irbis-E".

Osim toga, Su-35 ima savremenije naoružanje, što mu omogućava da prati do 30 i pogađa do 8 vazdušnih ciljeva. Za razliku pod ruskog oponenta, američka letelica ne može da se pohvali da poseduje hipersonične rakete u svom arsenalu.

Taj savremeni avion može da koristi savremeno i perspektivno taktično naoružanje klase "vazduh-vazduh", kao i "vazduh-zemlja".

F-15EX – savremena modifikacija američkog lovca-bombardera F-15E Strike Eagle. Avion je naoružan sa 22 rakete klase "vazduh-vazduh", savremenom avionikom, radarom AESA. U januaru 2020. godine američka avijacija kupovinu prve partije ovih letelica.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.