JOŠ DVE TUŽBE PROTIV RODITELJA DEČAKA-UBICE! Suđenje u koje su uprte oči CELE Srbije nastavlja se OVE nedelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 01:48

JOŠ DVE TUŽBE PROTIV RODITELJA DEČAKA-UBICE! Suđenje u koje su uprte oči CELE Srbije nastavlja se OVE nedelje

Sada ih je ukupno pet

Višem sudu u Beogradu podnete su još dve tužbe protiv roditelja dečaka koji je 3.maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio 10 i ranio šest ljudi.

Dve nove tužbe su protiv njih podneli roditelji ranjene dece i pripremna ročišta po tim tužbama zakazana su za mart i maj.

Tužbe su podnete za naknadu nematerijalne štete usled fizičkog bola, pretrpljenog straha i psihičkog bola, dok je nastavnica podnela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tužbu i zbog umanjenja životne aktivnosti.

Nedavno je tužbu za naknadu štete podnela i nastavnica istorije koja je takođe teško ranjena, a po njenoj tužbi još uvek nije zakazano pripremno ročište.

Prvu tužbu podnelo je 27 članova porodice ubijenih, a drugu članovi porodice Dukić čija je ćerka ubijena i po tim tužbama suđenje je u toku.

U ovom sudu vodi se i krivični postupak protiv roditelja, instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, maloletni dečak učio da puca, dok on krivično ne može da odgovora jer u trenutku izvršenja dela nije imao navršenih 14 godina.

Sud je u tom postupku odlučio da prihvati predlog Višeg javnog tužilaštva i suđenje zatvori za javnost. Suđenje se nastavlja u četvrtak i petak ove sedmice.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.