Izvor: B92, 09.Feb.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JOKSIMOVIC: OVA OBLAST JE KRIMINALIZOVANA

Ministar zdravlja Srbije Obren Joksimovic izjavio je na konferenciji za novinare u Beogradu da je oblast za koju je nadlezno njegovo ministarstvo "kriminalizovana i da ce veoma mali broj direktora ostati na svom mestu te da ce kriterij biti strucnost i profesionalnost a ne stranacka pripadnost". On je konstatovao kako je Republicki fond za zdravstvo u ogromnoj dubiozi i da jos uvek nisu nadjeni nacini izlaska iz krize, ali da ce u naredna tri meseca troskovi biti smanjeni za 30 procenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ce biti donesena dva do tri zakona iz ove oblasti te da ce biti povecana snabdevenost lekovima. Joksimovic je, odgovarajuci na novinarska pitanja, rekao da,osim imena, nista nije tacno u onome sto su mediji o njemu izneli u danima uoci izbora Vlade. Naveo je da "niti je bogat niti je to kada bio, da nikada nije izjavio da ne voli drugu naciju, da nikada nije bio u nekim mestima koja su mediji navodili kao i da je predlozio da njegov prethodnik Nada Kostic bude direktor Klinicko-bolnickog centra 'Dedinje'".

Prema Joksimovicevim rijecima, u NATO bombardovanju Srbije osiromasenim uranijumom "nije naneta zabrinjavajuca steta po zdravlje ljudi, pogotovo sto uzi deo Srbije i nije gadjan takvim oruzjem".

"Sto se tice Milovana Bojica bivseg funkcionera JUL-a", Joksimovic je rekao da su njih dvojica radili u vreme kad su bili studenti u studentskom klubu, te da ne zna kakva je njegova dalja politicka sudbina. O tome da li je umesan u krivicne radnje istrazivace posebni organi. Intervencija g. Bojica u okviru tzv. Kineskog paketa je, kako sada izgleda, bila pozitivna. On je taj drugi deo kineskog paketa kupio za 35 odsto jeftinije nego sto je kupljen prvi, a odnosi se na iste supstance i iste lekove", rekao je ministar zdravlja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.