JKP Gradska čistoća u zimskom režimu rada: Grad Beograd darovao novih 25 cisterni za održavanje ulica (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 16:48

JKP "Gradska čistoća" u zimskom režimu rada: Grad Beograd darovao novih 25 cisterni za održavanje ulica (FOTO/VIDEO)

Za svaku prestonicu veoma je važno pranje ulica, a pogotovo u kišnim periodima, jer kiša na kolovoze nanosi blato i lišće što je neophodno da se ukloni sa ulica za nesmetano odvijanje saobraćaja

Prema Odluci o održavanju čistoće od 15. novembra završeno je redovno pranje ulica i prelazi se na zimski režim te će se beogradske ulice prati samo vanredno, kada vremenski uslovi to dozvole.

- JKP "Gradska čistoća" će u zimskim mesecima ulice prati samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ako je temperatura iznad 4°C, jer na nižim temperaturama počinje da se stvara poledica, što može da bude opasno, kako za pešake, tako i za vozače - navodi Marija Milošević iz JKP "Gradska čistoća".

Iz JKP "Gradske čistoće" dodaju da je veoma važno da se ulice peru i u kišnim periodima godine, jer jaka kiša na kolovoze nanosi puno blata, ali i opalog lišća što je neophodno na pravi način ukloniti sa ulica.

- Redovno pranje ulica ponovo počinje 1. aprila, ali do tada, ekipe JKP "Gradske čistoće" će konstantno pratiti potrebe grada i dokle god vremenski uslovi dozvoljavaju, biće na terenu i obavljati vanredno pranje gde god za time ima potrebe. Takođe, vodiće se računa da se pranje ne obavlja u večernjim satima, jer su u toku noći temperature znatno niže - rekla je Marija Milošević.

- Zahvaljujući Gradu Beogradu i uspešnom poslovanju JKP "Gradska čistoća" na već postojećih 25, preduzeće je bogatije za još 25 novih cisterni koje će omogućiti da se poveća broj ekipa koje mogu istovremeno da rade u različitim delovima grada. Modernom i novom mehanizacijom olakšaćemo posao našim komunalnim radnicima, a nivo higijene Beograda podići na viši nivo - zaključuje Marija Milošević iz JKP "Gradska čistoća".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.