JEZIVO! Ubio tri žene jer su mu uništile karijeru - potresni detalji krvavog pohoda

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jun.2023, 09:29

JEZIVO! Ubio tri žene "jer su mu uništile karijeru" - potresni detalji krvavog pohoda

Forten je uhapšen 2021. godine, nekoliko dana nakon što su žene ubijene.

Gabrijel Forten, ubica tri žene koje je optužio da su mu uništile karijeru, osuđen je u Francuskoj na doživotnu robiju.

Njemu je sud izrekao maksimalnu kaznu za ubistvo i pokušaj ubistva, prenosi BBC.

To znači da će Forten u zatvoru provesti do 22 godine.

Bertran Mešel, jedini koji je preživeo napade, takođe je bio prisutan u sudnici i on je doveo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u pitanje broj godina koje će Forten provesti iza rešetaka.

- Kada je 1981. godina ukinuta smrtna kazna, obećana nam je doživotna robija. Danas zakon ograničava kaznu doživotnog zatvora na 22 godine i sud neće imatri drugog izbora, nego da se povinuje tome - rekao je on.

Prvo ubistvo dogodilo se 26. januara 2021. godine u istočnoj Francuskoj, kada je u glavu upucao menadžerku ljudskih resursa Estel Lus. Kasnije te večeri, 50 kilometara dalje, pretvarajući se da je dostavljač pice, upucao je Mešela koji je preživeo.

Dva dana kasnije, u lokalnom centru za zapošljavanje u Valansu ubio je direktorku Patrisiju Paskion, a nekoliko minuta nakon toga, ubio je menadžerku za ljudske resurse u kompaniji za zaštitu životne sredine Žeraldin Kaklen.

Kasnije je otkriveno da su Lus i Mešel bili umešani u Fortenovo otpuštanje iz kompanije 2006. godine, a tri godine kasnije, Kaklenova je vodila postupak za otpuštanje protiv inženjera nakon neuspešnog probnog perioda.

Paskion nikada nije imala posla sa Fortenom, ali policija pretpostavlja da je on bio ljut na osoblje u centru za zapošljavanje, gde je bio registrovan od 2013. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.