JEZIVO! U kabinetu premijerke Islanda pronađen deo LJUDSKE LOBANJE! Jedan detalj je posebno ZASTRAŠUJUĆ!

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Sep.2023, 01:15

JEZIVO! U kabinetu premijerke Islanda pronađen deo LJUDSKE LOBANJE! Jedan detalj je posebno ZASTRAŠUJUĆ!

Javnost je u šoku

Radnici koji su renovirali potkrovlje kabineta premijerke Islanda Katrin Jakobsdotir, ispod podnih pločica pronašli su deo ljudske lobanje. Lobanja je, prema navodima islandskih medija, "najverovatnije pripadala sitnijoj ženi i korišćena je kao pepeljara".

Fragment lobanje prečnika oko 10 centimetara pronašli su radnici koji su renovirali potkrovlje premijerkinog kabineta ispod podnih pločica i preneti su u laboratoriju Narodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muzeja u Hafnarfjorduru, prenosi islandski portal Visir.

- Ovo je verovatno žena, bila je mala, sudeći po veličini lobanje - kaže Agusta Kristofersdotir, direktorka zbirke Narodnog muzeja.

Prema njenim rečima, nema dokaza da je žena pretrpela nasilne povrede, ali postoje indicije "da se njenim kostima nije uvek dobro rukovalo nakon smrti".

- Znamo da su lobanje korišćene kao pepeljare, a ovde u našoj kolekciji imamo takve primerke. Dalje ispitivanje u budućnosti moglo bi da pruži više uvida - dodala je. Ona je rekla da stručnjaci tek treba da utvrde kako su fragmenti lobanje završili u rezidenciji premijera.

Jasno je da su fragmenti lobanje namerno ostavljeni. Nije to nešto što se gubi između podnih dasaka. Čini se da je neko doneo odluku da tamo ostavi kosti, rekla je Kristofersdotir.

- Situacija podseća na početnu scenu u kriminalističkom romanu, osećanje koje dele svi - čak i hladnokrvni naučnici - dodala je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.