JEZIVO! Srbin provalio stanodavca! Kada podstanar nije tu, on radio OVO!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 14:45

JEZIVO! Srbin provalio stanodavca! Kada podstanar nije tu, on radio OVO!

Ljudi su mu savetovali da promeni bravu.

Pojedini stanari imaju problema sa stanodavcima, koji često bez najave dolaze u stan i to kada podstanari nisu tu!

Na ovaj problem požalio se jedan čovek na društvenim mrežama i to u grupi "Pravna pomoć".

- Jedno pitanje, nije neka pravna nedoumica. Ipak, imam potrebu da čujem vaše mišljenje. Živite kao podstanar, uredno plaćate stanarinu i sve račune. Pitanje glasi da li je ispravno da vaš stanodavac >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ima rezervni ključ od vašeg stana i da ulazi u stan kada ste vi odsutni? - upitao je on.

Jedan korisnik naveo je da stanodavac ima pravo na to, ako je to predviđeno ugovorom.

- Ako to nije predviđeno ugovorom, onda može u slučaju havarije. Naravno da neće da čeka vas da se vratite ako ga zove recimo upravnik, a curi komšiji - napisao je jedan korisnik.

Dok većina korisnika smatra da to nije u redu.

- Svakako da nije ispravno. On ne sme ulaziti u stan. Ključ mora imati za "ne daj bože". Promenite cilindar i ako on reklamira, recite mu da ćete stari vratiti kada se budete iseljavali - navodi se u jednom komentaru.

Većina ga je savetovala da promeni bravu.

- Normalno je da ima rezervni ključ, ali da ulazi u stan kada niste tu, osim u slučaju poplave, požara i sl. apsolutno nije normalno i sumnjam da ste tako odgovorili, jer (bez uvrede) niko normalan ne to ne bi pristao - napisala je jedna korisnica.

(Srbija Danas/Kurir)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.